OMNIASIG a platit despagubiri de peste 1,6 milioane euro catre hotelul Posada, de langa barajul Vidraru

OMNIASIG Vienna Insurance Group a achitat o despăgubire în valoare de puțin peste 1,6 milioane euro pentru a acoperi daunele cauzate de incendiul izbucnit pe 22 decembrie 2015, la hotelul Posada, situat pe malul barajului Vidraru, din județul Argeș.

Potrivit datelor oficiale ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență, incendiul a fost provocat de un coș de fum. Câteva scântei din cazan au pătruns în interiorul coșului de fum și au aprins funinginea existentă acolo. Flăcările au cuprins o suprafaţă mare din clădirea asigurată, provocând avarii atât acoperişului construcţiei, cât și etajelor inferioare.

Despăgubirea a fost acordată în baza poliței de asigurare de incendiu și alte riscuri, pe care beneficiarul o avea încheiată la compania noastră.

Pe lângă această sumă deja achitată, după depunerea la dosar a tuturor facturilor aferente reparațiilor, se va mai achita încă o tranșă de cca. 145.000 euro.

OMNIASIG Vienna Insurance Group este cea mai mare companie de asigurări generale din România în 2015, având un capital social de 463.807.666 lei, marja de solvabilitate disponibilă (conform Solvency I, la sfârșitul anului 2015) este de 300.252.364 lei (în condiţiile în care marja de solvabilitate minimă impusă de lege este de 133.161.891 lei), gradul de solvabilitate este de 225% şi coeficientul de lichiditate de 1,81. Compania are un portofoliu de peste 100 produse şi o reţea teritorială extinsă. OMNIASIG VIG este o societate administrată în sistem dualist, a cărei conducere este asigurată de Consiliul de Supraveghere şi Directorat. În prezent, Vienna Insurance Group, prin toate companiile membre, este pe primul loc pe piaţa asigurărilor din România.