Transfagarasan deschis circulatiei mai devreme

In acest an, conducerea CNADNR, determinată de condiţiile meteo, a decis ca întrunirea Comisie de analiză pentru Transfăgărăşan să se facă mai devreme, solicitând punctul de vedere privind posibilitatea deschiderii acestui drum naţional înainte de termenul prevăzut în Regulamentul de funcţionare.

Comisia de analiză pentru Transfăgărăşan, s-a întrunit ieri 16 iunie 2016 pe DN 7C, pentru averifica starea drumului, în vederea posibilităţii dechiderii acestuia.

Mentionam ca in perioada 01.05.2016 – 10.06.2016, pe DN 7 C Transfăgărăşan, au fost executate lucrări în regie proprie, care au constat în:

  • îndepărtare blocuri de stânci (40 mc)
  • îndepărtare stânci, piatră şi ebulmente la km 104+000 – km 110+500
  • lucrări de deszăpezire
  • ridicare parapet flexibil
  • înlocuire parapet fix deteriorat pe perioada de iarn
  • îndreptat stâlpi şi indicatoare rutiere
  • vopsire borne kilometrice km 110+500 – km 115+400.

La acest moment se lucrează la îndepărtarea avalanşelor de zăpadă îngheţată, bolovanilor şi revizia tunelului de la poziţia kilometrică 115+400 – km 116+808.

Conform Deciziei CNADNR, care este administratorul drumurilor, în perioada 01 noiembrie – 30 iunie, circulaţia rutieră pe DN 7 C este închisă.

Perioada de închidere poate fi decalată în funcţie de condiţiile meteo şi de starea părţii carosabile a drumului.

Dechiderea circulaţiei se face numai după o revizie specială realizată de CNADNR. Precizăm că, în anul 2015, în vederea menţinerii traficului deschis pe Transfăgărăşan pe toată perioada anului, a fost demarată procedura de licitaţie privind realizarea Studiului de fezabilitate pentru reabilitare/modernizare DN 7C. În luna decembrie 2015, această procedură a fost anulată deoarece au fost depuse numai oferte inacceptabile si/sau neconforme in conformitate cu H.G. nr. 925/2006.

În prezent se lucrează la elaborarea unei noi documentaţii pentru demarea procedurii de licitaţie privind realizarea Studiului de fezabilitate pentru DN 7C. În paralel, conducerea CNADNR a solicitat Comisiei, analizarea şi revizuirea Regulamentului de funcţionare al DN 7C, astfel încât perioada în care acest drum este deschis circulaţiei rutiere, să fie cât mai mare, în condiţii de siguranţă şi confort.