Prima editie a Ski Alpinism Race de la Balea Lac se amana pentru saptamana viitoare

Maine, 12 aprilie, era programata incepand cu ora 11, la Balea Lac prima editie a Ski Alpinism Race.

Dar se pare ca vremea din ultimul timp a facut ca competitia sa se amane, cel putin pana saptamana viitoare.

SkiAlpinismRace a postat un anunt pe site-ul propriu, anunt prezentat in continuare : Din cauza conditiilor de meteo si de zapada, pentru securitatea participantilor, suntem nevoiti sa amanam concursul pentru o data ulterioara (cel mai probabil pe saptamana viitoare). Data exacta va fi comunicata zilele urmatoare si ea depinde de evolutia vremii. Ne cerem scuze pentru eventualele neplaceri. Va asteptam cu drag la start, Adi, Ovi si echipa SkiAlpinismRace.

Organizatorii anuntasera intentia de a anula competetia cu o zi inainte, daca timpul nu va permite. Conditiile meteo si de zapada din aceasta saptamana a fortat organizatorii sa modifice ruta de concurs in asa fel incat sa reduca riscul de avalansa si alte accidente.

Ski Alpinism Race este o competitie organizata de Adi Valean si Ovidiu Tanase (Adventure Guide), in colaborare cu 2X2 Romania.

Amintim ca echipamentul obligatoriu pentru competitie :

Skiuri de tura echipate cu legaturi de tura si piei de foca, bete de ski, casca alpinism sau ski, transceiver avalansa, SONDA SI LOPATA DE ZAPADA, telefon mobil, clapari de tura, coltari alpinism pentru clapari, ham alpinism sau skialpinism 2x anou (lonje ), 2x carabiniere, bidon 0,5l +minim 0,5l lichid la start; alimente (minim doua batoane sau geluri la start), ochelari de soare cu filtru UV, rucsac de tură în care să încapă echipamentul cerut şi cu sistem de ataşare a schiurilor, lanternă frontală, caciulă sau bentiţă, manuşi, pantaloni lungi 2 straturi, haine la partea superiora 3 straturi, folie de supravieţuire, harta si numar (ultimele 2 sunt in pachetul de start) se recomanda pufoaica usoara, piolet si foca de rezerva.

Echipamentul urmeaza sa fie verificat la intrarea in zona de start si la sosire, de asemenea poate fi verificat si pe traseu. Lipsa fiecarui articol de echipament va fi penalizata cu eliminarea din cursa.