Vremea se incalzeste de Paste pe Transfagarasan

In ultimile trei zile vremea a fost in general inchisa. Temporar, mai ales in ultimile doua zile s-au semnalat precipitatii moderate cantitativ, cuprinse intre 20-30 l/mp.

La peste 2000 metri au predominat ninsorile, iar la altitudini mai joase s-au semnalat precipitatii mixte, predominant sub forma de ploaie in cursul zilei de 17 aprilie. Stratul de zapada a crescut cu 10-15 cm in Bucegi si 25 cm in Fagaras, atat in zona inalta cat si la altitudini mai joase. Vantul a suflat in general moderat cu intensificari in zona inalta din Fagaras, unde izolat si trecator in cursul diminetii a viscolit zapada. La ora 15, stratul de zapada masura 179 cm la Balea-Lac.

Incepand de maine, vremea va fi in general inchisa si se va incalzi fata de zilele precedente. Temporar se vor semnala precipitatii mixte, ninsori in cursul noptii. La altitudini mai mici de 1800 metri vor predomina ploile. Cantitatile de precipitatii vor atinge izolat 15 l/mp. Vantul va sufla moderat cu intensificari temporare, tare in zona de creasta. Se va semnala ceata.

Temperaturile minime la altitudini de peste 1800 de metrii se vor situa intre -5 si -2 grade Celsius , iar cele maxime intre -2 si 2 grade Celsius.

La altitudini de sub 1800 de metrii, temperaturile minime se vor situa intre -2 si 2 grade Celsius , iar cele maxime 2 la 7 grade Celsius.

Sambata, vremea se va raci usor fata de intervalul precedent si va fi in general inchisa. Cerul va fi noros si se vor semnala precipitatii mixte, moderate cantitativ, predominant sub forma de ninsoare noaptea. La altitudini mai joase de 1800 metri vor predomina ploile. Vantul va sufla in general moderat, cu intensificari locale din sector sud-estic. Local se va semnala ceata.

Duminica, vremea va intra intr-un proces de incalzire. Cerul temporar noros de la inceputul intervalului se va degaja treptat, iar aria precipitatiilor se va restrange. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari izolate la peste 2000 metri, iar izolat se va semnala ceata.