Prima zapada pe Transfagarasan

In acesta dimineata, in Masivul Fagaras, stratul de zapada depasea, pe alocuri, 30 de de centimetri, datorita ninsorilor din cursul noptii.

Primii fulgi de nea s-au inregistrat la la altitudini mai mari de 2.000 de metri, iar la acest moment circulatia pe DN 7C – Transfagarasan nu este afectata.

Reprezentantii Secţiei Drumuri Naţionale Piteşti au precizat ca pe versantul sudic al Masivului Fagaras, circulatia pe DN 7C – Transfagarasan se desfăşoară în condiţii de carosabil umed, dar zăpada nu s-a depus pe şosea, iar pe versantul nordic stratul de zapada atingea 10-15 centimetri, fiind nevoie de intervenţia utilajelor de la Secţia Drumuri Naţionale.

Transfagarasanul este deschis oficial in perioada 30 iunie 2012 – 31 octombrie 2012 Transfăgărăsan, între km 0+000 localitatea Bascov, judetul Arges si km 151+955 intersectie cu drumul national DN1 Brasov – Sibiu, judetul Sibiu.

In afara acestei perioade, pe DN 7 C – Transfagarasan se poate circula normal mai putin pe segmentul de drum cuprins între kilometrul 104 (Piscu Negru – judeţul Argeş) şi kilometrul 131 (Bâlea Cascadă – judeţul Sibiu).