Protest al Asociatiei Agent Green pe Transfagarasan

Protest al Asociatiei Agent Green pe Transfagarasan

30 de activiști Agent Green, oameni de știiință și alpiniști profesioniști au blocat ieri dimineață pe Transfăgărășan camioanele încărcate cu arbori din munții Făgăraș.

Protestatarii trag prin această acțiune pașnică spontană semnalul de alarmă cu privire la distrugerea ultimelor păduri virgine din zona Vidraru care pun în pericol inclusiv lacul de acumulare, un obiectiv strategic pentru sistemul energetic national.

Protestatarii cer anchetă la Vidraru și moratoriu national la exploatarea pădurilor virgine.

Protestatarii au ocupat arborii cu corturi speciale și au afișat bannere cu mesajul ”Salvați Ultimele Păduri Virgine” în limbile română și engleză.

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Adriana Petcu, a declarat ieri la Pitesti ca stie despre acţiunea activiştilor Agent Green care blochează pe Transfăgărăşan camioanele încărcate cu arbori din Munţii Făgăraş că ştie de protest.

Aceasta de declarat : „Ştiu de protest. Am înţeles că s-ar pune în pericol lacul Vidraru dacă se taie ilegal păduri. Voi cere un punct de vedere de la Garda Forestieră pentru a vedea exact cum stau lucrurile”

Tot filmul actiunii mai jos :

Agent Green blochează camioanele cu lemne din munții FăgărașProtestatarii cer anchetă la Vidraru și moratoriu national la exploatarea pădurilor virgine 30 de activiști Agent Green, oameni de știiință și alpiniști profesioniști blochează în această dimineață pe Transfăgărășan camioanele încărcate cu arbori din munții Făgăraș. Protestatarii trag prin această acțiune pașnică spontană semnalul de alarmă cu privire la distrugerea ultimelor păduri virgine din zona Vidraru care pun în pericol inclusiv lacul de acumulare, un obiectiv strategic pentru sistemul energetic national. Protestatarii au ocupat arborii cu corturi speciale și au afișat bannere cu mesajul ”Salvați Ultimele Păduri Virgine” în limbile română și engleză.

Posted by Agent Green on 10 Martie 2017