Sibiu-Transfagarasan Motorsport Festival, un eveniment auto pe celebra ruta montana

 

Anul 2014 este bogat in evenimente ale sportului cu patru roti pe ”este cea mai buna șosea din lume”, dupa cum spuneau realizatorii emisiunii auto Top Gear, produsa de televiziunea din Marea Britanie, BBC.

Astfel, in perioada 27 februarie-1 martie, pe Transfagarasan se va desfasura Raliul Sibiului, care va avea o proba speciala si pe ruta montana.

In perioada 14-17 august 2014, organizatorii Raliului Sibiului au anunțat ca un alt eveniment dedicat sporturilor cu motor care va avea loc pe Transfagarașan si anume prima editie a Sibiu – Transfagarasan Motorsport Festival.

Acest eveniment este inspirat din celebrul Festival al Vitezei de la Goodwood si va reuni piloti celebrii, masini care au facut si mai fac istorie, dar si oameni de afaceri din industria auto si moto.

Sorin Itu, organizatorul evenimentului a declarat : „Tinand cont ca Raliul Sibiului se va desfasura în perioada de iarna, am ales ca în perioada de vara sa organizam un festival al sporturilor cu motor pentru toti cei pasionati. Sibiu este un oras cu traditie si aici s-au desfasurat si se mai desfasoara competitii importante la nivel international si cred ca Transfagarasanul reprezinta o atractie incredibila pentru cei din fenomen. Am început deja pregatirile si speram sa atragem nume importante din aceasta lume înca de la prima editie a Sibiu – Transfagarasan Motorsport Festival”.

In Sibiu, în Piata Mare si Piata Mica din Sibiu vor fi expuse toate masinile si motocicletele participante pe parcursul celor patru zile ale evenimentului.

Pe 27 februarie, în prima zi a festivalului, masinile si motocicletele vor participa la o parada pe strazile orasului, urmand ca in zilele urmatoare sa participe la diverse evenimente.

Masinile de raliu au doua probe speciale dedicate – speciala de pe circuitul de rallycross si speciala Santa – iar pentru toate celelalte actiunea se va desfasura pe speciala Paltinis ( in noapte de vineri spre sambata) si pe Transfagarasan în week+end.

Sibiu – Transfagarasan Motorsport Festival va fi un eveniment deschis masinilor clasice, motocicletelor, conceptelor auto, modelelor de curse din zilele noastre, pilotilor, practic tuturor celor care fac parte din fascinante lume a sporturilor cu motor.

Pe tot parcursul festivalului Sibiu – Transfagarasan Motorsport Festival se vor organiza expozitii auto-moto, parade ale masinilor legendare, concursuri de eleganta si diverse întreceri pe specialele Transfagarasan, Santa, Paltinis si circuitul de rallycross.