Trasee montane inchise in Fagaras

Dupa ninsoarea si vantul puternic din ultimele 24 de ore, stratul de zapada la Balea Lac si la Cota 2000 Transfagarasan masoara 47 de centimetri. Din cauza zapezii instabile, toate traseele montane cu iesire în golul alpin au fost închise.

Din cauza viscolului sunt si zone unde, stratul de zapada depaseste 47 de centimetri.

In aceasta noapte, sunt prognozate caderi de zapada care vor adauga înca aproximativ 10 cm la stratul deja existent.

Serviciul Salvamont Arges avertizeaza ca pe unii versanti si pe majoritatea valcelelor, zapada este instabila si se pot forma curgeri de zapada de dimensiuni medii.

Ion Sanduloiu, seful Salvamont Arges, a precizat : “Avand în vedere datele despre starea zapezii, cu toate ca nu a fost emis înca un buletin oficial de avertizare asupra riscului de avalansa, toate traseele montane cu iesire în golul alpin din judetul Arges, sunt închise.”.

Sfatul salvamontistilor pentru cei care îsi vor petrece sejurul în zona montana din judetul Arges, este sa nu încerce sa urce pe traseele închise si sa ceara informatii salvatorilor montani din zona, sau la Dispeceratul National Salvamont, la numarul 0SALVAMONT.

Si in judetul Sibiu a fost nevoie de interventia a doua utilajelor de dezapezire pe Transfagarasan pentru a curata drumul de la Cartisoara pana la Balea Cascada.

La acest moment temperatura la Balea Lac este de – 6 grade Celsius, stratul de zapada masurat la orele 08.00 este de 47 de centimetrii.