Slovacul Martin Haring, invingator la Balea Lac, in Turul Sibiului

Etapa a 3-a a Turului ciclist al Sibiului, disputată sâmbătă pe căţărarea extrem de dificilă de pe Transfăgărăşan, între Sibiu şi Bâlea Lac (2.050 m altitudine), a fost câştigată de slovacul Martin Haring, de la echipa CK Banska Bystrica, cronometrat pe 90,15 km în 2h45’05”.

Pe locurile următoare s-au situat croatul Emanuel Kiserlovszki, la 5 secunde, şi italianul Nicola Dal Santo, la 8 secunde.
Sosiţi „lipiţi” pe locurile 4 şi 5, purtătorul tricoului galben, grecul Victor De la Parte (SP Tableware) şi croatul Matija Kvasina (Tuşnad Cycling Team) şi-au păstrat primele două locuri în clasamentul general, croatul, recent câştigător al Turului României, aflându-se tot la 17 secunde.

Remarcabilă comportarea lui George Stancu, de la CS Otopeni, un tânăr de 20 de ani, sosit la numai 1’30” de învingător, care, astfel, a preluat tricoul albastru acordat celui mai bun rutier român în cursă.

Turul Sibiului, cursă înscrisă în calendarul Uniunii cicliste internaţionale, cu 156 ciclişti la start şi premii totale de 25.000 de euro, se încheie duminică, cu etapa a 4-a, Sibiu-Jina-Sibiu (146,3 km).