Star din Avatar filmeaza la Cetetea Poienari

Actorul de origine australiana Sam Worthington, starul din „Avatar“, se află zilele acestea în România unde filmează pentru drama „The Keeping Room“. Actiunea acestui film este plasată în timpul Războiului Civil.

Filmările au loc în apropierea cetatii Poienari, pe celebra ruta Transfagarasan.

Din distribuţia peliculei mai fac parte tânăra actriţă Hailee Steinfeld, nominalizată la Oscar pentru rolul din pelicula „True Grit“, dar şi actriţa Brit Marling, cea care o înlocuieşte pe Olivia Wilde, confirmată iniţial în rol.

Filmările au început înca din luna iunie. Actritele Brit Marling şi Hailee Steinfeld vor interpreta două surori care, împreună cu sclava lor, vor încerca să-şi apere mica fermă de soldaţii unionişti care intră din ce în ce mai adânc în teritoriul sudist.

Sam Worthington, cunoscut pentru rolul Jake Sully, din „Avatar“, dar şi pentru apariţia din pelicula „Clash of the Titans – Înfruntarea titanilor“ are rolul unui soldat care dezertează din armata unionistă şi le întâlneşte pe cele două surori.

Scenografia şi decorurile sunt semnate de Adrian Curelea şi Adrian Popa, iar de costume se ocupa Luminiţa Lungu.

In aceasta pelicula apar in roluri secundare si actorii români: Ştefan Velniciuc, Bogdan Farkas, Alexandra Cojoacă, Delia Rici.