Telecabina de la Balea Lac oprita din cauza gerului

Telecabina de la Balea Lac oprita din cauza gerului

Telecabina de la Bâlea Lac nu mai funcţionează incepand de luni, din cauza gerului şi a viscolului, cablurile fiind îngheţate, după ce noaptea trecută s-au înregistrat minus 25 de grade Celsius.

Nu sunt turişti blocaţi în zona montană, au anunţat cabanierii.

Purtătorul de cuvânt al firmei care operează telecabina de la Bâlea Lac, Lidia Bădilă, a declarat, luni, că instalaţia pe cablu a fost oprită din cauza viscolului şi a gerului.

“Din cauza gerului, telecabina a fost oprită, nu s-a făcut în cursul zilei de astăzi nicio cursă. Acum a ieşit soarele şi sperăm să mai dezgheţe cablurile şi să putem face cel puţin o cursă după-amiază”, a spus Lidia Bădilă.

Potrivit acesteia, nu sunt turişti blocaţi în zona montană, dar există un grup de persoane care după-amiază ar trebui să urce la Bâlea Lac, având opt camere rezervate la Hotelul de Gheaţă.

Lidia Bădilă a precizat că noaptea trecută s-au înregistrat la Bâlea Lac minus 25 de grade, ger care nu s-a mai înregistrat din 1961. La ora transmiterii acestei ştiri, meteorologii anunţă că sunt minus 21 grade la Bâlea Lac.