Hotelul de Gheata de la Balea Lac se deschide pe 23 decembrie

Hotelul de Gheata de la Balea Lac se deschide pe 23 decembrie

Singurul hotel de gheata din Romania, cel de la Balea Lac, este deja rezervat integral pentru anul acesta, chiar inainte sa fie deschis.

Deschiderea va avea loc pe 23 decembrie, iar o noapte de cazare intr-o camera dubla costa 450 de lei. Cele 14 dormitoare in intregime din gheata vor fi decorate anul acesta cu personaje din filme celebre, tema fiind „Cinema ice”.

Oaspeții vor dormi, în funcție de preferințe, în camerele inspirate de peliculele “Star Wars”, “The Hobbit”,” Ice Age”, “The Passion of the Christ”, “Mihai Viteazul”, “Toate pânzele sus!”, “Rocky III”, “Gladiator”, “King Kong”, “Titanic”, “Jaws”, “Harry Potter” şi “Dracula”.

Accesul la hotel se poate face doar cu telecabina, in situatia in care conditiile meteo permit acest luru.

Un drum dus – intors cu telecabina pana la Balea Lac costa 60 de lei de persoana.

Hotel de Gheata de la Balea Lac se afla la o altitudine de peste 2.000 de metri, in masivul Fagaras, fiind construit integral din bucati de gheata scoase din Lacul Balea.

Turistii care vor sa se cazeze la acest hotel trebuie sa stie ca semneaza o declaratie pe propria raspundere potrivit careia nu au probleme de sanatate.

Paturile, noptierele, peretii, chiar si mesele si scaunele, totul este sculptat in gheata. Temperatura din interior este de maxim plus cateva grade, neexistand nicio sursa de caldura in interior. Pe paturi se afla piei de animale, saltele care nu se uda si fiecare turist primeste un sac de dormit, o perna, un cearsaf si o patura. Camerele nu au usi si nici toalete.

Pentru cei care doresc să se cazeze în camere de gheaţă, dar vor mai multă intimitate, lângă hotelul propriu-zis se vor construi şi trei construcţii de tip iglu.

Anul acesta lucrările vor începe după Anul Nou, iar încăperile se vor numi Smurf Igloo, Jungle by Ice și Jurassic Park Igloo.

Hotelul este ocupat in totalitate în perioada sărbătorilor de iarnă.