Traficul pe Transfagarasan a fost reluat pe ambele sensuri de circulatie

Compania Naţională de Autostrăzi si Drumuri Naţionale din România a anuntat pe site-ul oficial ca circulatia pe drumul national 7C – Transfagarasan a fost realuata oe ambele sensuri de ciruclatie in zona KM 61+100 AMB.

Astfel, circulatia s-a reluat pe ambele sensuri, incepand cu ora 16:30 cand carosabilul a fost deblocat. La acest moment se circula in parametrii normali.

Va reamintim ca traficul rutier pe DN 7 C Transfăgărăşan a fost blocat, in aceasta dimineaţă, în zona localităţii argeşene Arefu, aproape de barajul Vidraru, din cauza unei alunecări de teren, care a avut loc in noaptea de sambata spre duminica.

In urma alunecarii de teren mai multi turisti au ramas blocati pe Transfagarasan. In acesta dimineata, circulaţia a fost reluata doar pe un singur sens, după ce drumarii au îndepărtat o parte dintre stâncile căzute pe carosabil.

 Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, Mădălina Epure, blocarea drumului a fost anunţată la 112 de mai mulţi turişti care au vrut să coboare de pe munte.

Acesta a declarat :„Erau mai mulţi turişti cu trei maşini, am înţeles, iar după sesizarea primită la 112, drumarii au început să deblocheze şoseaua blocată în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică. A fost o alunecare de teren şi au căzut stânci pe carosabil la kilometrul 61+80 de metri, în zona localităţii argeşene Arefu, aproape de barajul Vidraru. În acest moment traficul rutier a fost reluat pe un singur fir şi se circulă sub supravegherea poliţiştilor rutieri. Nu sunt cazuri deosebite, nu există turişti blocaţi sau maşini blocate şi sunt puţine autoturisme care tranzitează zona în acest moment”.