Transfagarasan in atentia CJ Arges si CJ Sibiu

Transfagarasan in atentia CJ Arges si CJ Sibiu

Saptamana trecuta, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, s-a întâlnit cu președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean.
Întâlnirea dintre cei doi președinți a vizat realizarea unui parteneriat între Argeș și Sibiu, care să aibă drept scop dezvoltarea turistică a zonei montane din cele două județe, Făgăraș – Bâlea – Capra, prin crearea, între altele, de pârtii de schi dar și modernizarea și reabilitarea Transfăgărășanului, astfel încât acest drum național, să fie deschis tot timpul anului.

Președinte Consiliul Județean Argeș, Dan Man a precizat : “Un astfel de proiect de dezvoltare turistică nu poate fi realizat de un singur județ, fie că vorbim de Argeș sau de Sibiu, ci doar printr-o colaborare interjudețeană, fiind vorba de un proiect de interes național care vizează, în fapt, dezvoltarea turismului național. Mă bucur că am găsit aceeași deschidere și din partea doamnei președinte Daniela Cîmpean, interesul comun pentru dezvoltarea județelor noastre fiind mai presus de interesul politic. Mai mult, am stabilit și măsuri concrete în acest sens. Astfel, săptămâna aceasta specialiștii celor două Consilii se vor întâlni pentru a realiza proiectul de asociere între județe, proiect ce va fi supus votului celor două Consilii Județene în această lună, chiar în aceeași zi, pe 27 octombrie. Și asta pentru că ședințele de consiliu se țin și în Argeș și în Sibiu tot în ultima zi de joi a fiecărei luni. După ce va fi aprobat de cele două consilii ne vom întâlni, din nou, pentru a semna acordul de parteneriat”

Discuțiile dintre cei doi președinți au mai vizat și susținerea unor demersuri comune pentru construirea autostrăzii Pitești – Sibiu.

La întâlnirea ce a avut loc la Curtea de Argeș au fost prezenți și primarii comunelor din zona de nord a județului Argeș.