Transfagarasan deschis oficial circulatiei rutiere

Transfagarasan deschis oficial circulatiei rutiere

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță că începând de astăzi, luni, 28 iunie 2021, circulația rutieră pe Transfăgărășan, între Piscul Negru și Bâlea Cascadă (km 104+000 – km 130+800), s-a deschis pentru toate categoriile de autovehicule, în intervalul orar 07:00 – 21:00.

Pentru siguranța participanților la trafic, circulația rutieră este interzisă pe timpul nopții, între orele 21:00-07:00.

Reprezentanții CNAIR fac apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile de trafic, având în vedere instabilitatea atmosferică ce duce la apariția de fenomene meteorologice spontane care afectează vizibilitatea.

De asemenea, cei ce tranzitează acest sector de drum sunt atenționați că, în ultima perioadă, a fost semnalată prezența urșilor în apropierea părții carosabile. Turiștii sunt sfătuiți să nu se apropie de animale, să nu le hrănească și să informeze imediat autoritățile de prezența acestora.

Transfăgărășan (DN 7C) este un drum național aflat în administrarea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. În consecință, administrarea, exploatarea și întreținerea acestui drum sunt în competența CNAIR.