Transfagarasan inchis de o competitie sportiva

Transfagarasan inchis de o competitie sportiva

În ziua de 4 septembrie 2021, se organizează o competiție sportivă de triatlon, pentru care traficul va fi închis pe DN 7C – Transfăgărășan, între orele 07:00-18:00, pe tronsonul de drum cuprins între km 62 și km 116, mai precis între Barajul Vidraru și Bâlea Lac.

Pentru organizarea pe teritoriul județului Argeș, a celei de-a VI-a ediții a competiției sportive de înot, ciclism și alergare ,,TRANSFIER 2021”, ce se va desfășura în data de 04 septembrie 2021, vor fi instituite restricții de trafic, cu închiderea circulației pe DN 7C, pe tronsonul cuprins între km 62 și km 116.

Intrările și ieșirile intermediare ale participanților, corespondente etapelor concursului, precum și finalul competiției, se vor face pe DN 7C, pe sectorul de drum cuprins între km 62+100 m și km 116+808 m, competiția fiind programată să se desfășoare în intervalul 07:00-18:00.

Mijloacele de semnalizare permanență de pe sectorul de drum stabilit, pe întreaga desfășurare a concursului, nu vor fi modificate.

Atenționăm persoanele care au rezervare la unități de cazare aflate pe tronsonul în cauză, cu privire la faptul că trebuie să ajungă la acestea în afara intervalului menționat.

Primul punct de informare a cetățenilor va fi organizat la km 56 (zona Cetății), iar polițiști vor fi prezenți pe traseu, cât și la km 62 (zona Barajului Vidraru), la km 71 (zona Valea cu pești) și la km 116 (zona Tunel).

Pentru prevenirea producerii evenimentelor rutiere pe fondul condiţiilor de trafic aglomerat, recomandăm conducătorilor auto să își păstreze calmul, să nu uite de politețea rutieră, să respecte indicațiile polițiștilor rutieri și ale organizatorilor și să nu blocheze intersecțiile.

Pe timpul călătoriei cu autovehiculul, recomandăm şoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze distanţa de siguranţă în mers, pentru a putea opri în siguranţă şi să nu se angajeze în depăşirea coloanelor de autovehicule sau efectuarea unor manevre riscante în trafic.