Transfagarasan este inca acorperit de zapada

Transfagarasan este inca acorperit de zapada

Direcţia Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov, a postat pe pagina de Facebook despre lucrarile de dezapezire a drumului national 7C, Transfagarasan.

La acest moment zapada este prezenta in cantitati destul de mari si pe langa acesta sunt si multe stanci si pietre care trebuiesc degajate.

Totodata din cauza caderilor massive de pietre, iarna trecută, există în continuare pericolul producerii unor avalanşe.

Pe pagina de Facebook a Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, dar si a Direcţia Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov este postat urmatorul mesaj : „Continuă lucrările de deszăpezire pe Transfăgărăşan. Colegii noştri de la SDN Sibiu au reuşit să elibereze aproape în totalitate o bandă de circulaţie până la Bâlea Lac, însă mai este foarte mult de lucru. Peste iarnă au fost căderi masive de pietre şi există în continuare pericolul producerii unor avalanşe. În plus trebuie refăcute mai multe elemente de siguranţa circulaţiei (parapete sau indicatoare rupte)”.

Pana la acest moment nu sunt semnale ca ruta ar putea fi deschisa mai devreme. Reamintim ca anul trecut circulatia a fost deschisa oficial pe 16 iunie, in 2016 pe 18 iunie, iar in 2015 pe 27 iunie. Neoficial, ruta poate fi deschisa mai devreme, dar circulatia autovehiculelor se face pe riscul pasagerilor.

Conform regulamentului, perioada de închidere a Transfăgărășanului (1 noiembrie – 30 iunie) poate fi decalată în funcţie de condiţiile meteo şi de starea părţii carosabile a drumului.

Deschiderea circulaţiei se face numai după o revizie specială realizată de Compania Naţională de Drumuri.

Practic, ruta este circulabila pana aproximativ in dreptul tunelului de 884 metri, unde este blocata de bariere metalice, iar circulaţia fiind inchisa pe intre km 104+000 (Piscu Negru) pana la km 130+800 (Cabana Balea Cascada).