Masini avariate de avalansa pe Transfagarasan

Masini avariate de avalansa pe Transfagarasan

O avalansa puternica a avut loc ieri pe Transfagarasan, iar doua masini au fost surprinse de caderile de zapada si pietre de pe versanți. Accidentul a avut loc la o distanţa de aproximativ trei kilometri fata de Cota 2000.

Salvamontistii din Arges au intervenit la faţa locului, iar femeia a fost transportata la Cabana Capra de catre Salvamont, unde a fost asteptat echipajul Serviciului de Ambulanta.

Elicopterul care a fost solicitat pentru transportarea victimei la spital, dar nu a putut ateriza in zona din cauza plafonului de nori. O ambulanta a intervenit la locul accidentului.

Porţiunea de drum unde s-a produs avalansa era inchisa tocmai din cauza riscului producerii unor avalanse, iar soferii celor doua masini au ignorat interdicţia, potrivit reprezentanţilor Serviciului de Salvamont Arges

Potrivit reprezentantiilor ISU, la locul accidentului era si un copil care a facut atac de panica. Acesta a fost trimis catre Curtea de Arges cu o masina particulara, un echipaj SMURD fiind trimis la intâmpinare.

„Victima prezinta traumatisme si o stare de amnezie. Elicopterul chemat pentru a prelua victima nu se poate apropia de zona din cauza plafonului de nori. Astfel, victima va fi preluata de catre o ambulanţa”, informeaza Salvamont România pe pagina de Facebook.

Presedintele Asociaţiei Salvatorilor Montani din România, Sabin Cornoiu, a declarat : ”Este o avalansa de zapada cu pietre, se numeste avalansa de primavara. Femeia era lânga masina, piatra a lovit-o si e usor amnezica, nu poate sa ajunga elicopterul, dar urca o ambulanţa catre ea de la prima localitate. Este speriata. Au cazut pietre si pe masina, dar ea era lânga autoturism.”