Transfagarasanul a fost deschis circulatiei

Cel mai frumos drum din România a fost deschis incepand cu data de 5 iunie. Transfagarasanul a fost închis circulatiei de la 1 noiembrie 2012 si trebuia să rămână închis conform CNADNR pana pe 30 iunie.

Prefectul de Arges, Constantin Nicolescu a  fost cel care a anunțat ca ruta montana a fost deschisa începand de dimineata zilei de 5 iunie. Masura Consiliului Judeţean a fost influentata si de orgnizarea unui eveniment important pentru compania Renault, mai precis o sesiune de teste destinate jurnaliștilor din întreaga lume, in judetul Arges.

Producatorul de automobile Renault va efectua o serie de teste a maşinilor produse la fabricile sale din toată lumea, evenimetul fiind un bun prilej de promovare a acestui drum montan.

Este pentru prima dată în istoria, când turistii vor putea trece prin tunelul de la Bâlea Lac, cu trei săptămâni mai devreme decât este prevăzut într-o reglementare ce datează din perioada comunistă. Această reglementare prevede deschiderea circulației prin tunelul respectiv pentru doar patru luni din an, între 1 iulie și 1 noiembrie.

Drumul este închis parțial iarna și primăvara din cauza zăpezii care blochează accesul. Autoritățile locale i-au in considerare ca Transfăgărășanul să fie deschis o mai mare perioada de timp.