Transfagarasanul va fi reabilitat si va fi deschis circulatiei noua luni pe an

Ministrul Transporturilor, Dan Sova, si oficiali ai CNADNR regional Brasov au anuntat azi, 9 mai, ca pe Transfagarasan vor incepe in acest an lucrari de amploare, astfel incât acest drum sa fie inchis „maximum trei luni pe an”, valoarea totala a lucrarilor programate pe versantul nordic fiind de 67 de milioane de lei.

Ministrul Transporturilor, Dan Sova a declarat : „Avem pe DN 7C – Transfagarasan – o serie de reparatii la partea carosabila, badijonarile pe suprafetele poroase, decolmatari si desfundari de santuri si rigole. Fireste ca Transfagarasanul solicita lucrari mai ample. E vorba despre o serie de lucrari de protectie care ar putea ajuta ca Transfagarasanul sa nu mai stea deschis doar patru luni pe an si sa fie deschis mult mai mult timp”.

Directorul regional Brasov al CNADNR, Adriana Nicula, a precizat, in aceeasi conferinta de presa, ca a fost incheiat deja un contract cu o firma din Portugalia care va realiza lucrari ample pe versantul nordic al Muntilor Fagaras, in judetul Sibiu, intre Bâlea Cascada si Bâlea Lac.

Directorul regional Brasov al CNADNR, Adriana Nicula a declarat : „Pe DN 7C avem un contract de lucrari incheiat pentru 67 de milioane de lei, cu foarte multe lucrari. Pe Transfagarasan nu se poate lucra decât maxim sase luni pe an, din cauza timpului. Sunt foarte multe lucrari, de la reparatii de poduri, protectie a versantilor impotriva caderilor de pietre, polate pentru avalanse, constructii speciale care fac ca avalansa sa treaca peste drum. Prin aceste lucrari s-ar putea sa se mentina drumul cât mai mult deschis si pe perioada iernii. Lucrarile se vor face cu restrictii de circulatie, Transfagarasanul nu va fi inchis. Sunt doi ani efectiv de lucru, dar se lucreaza doar sase luni pe an, deci, fizic, vor fi cam patru ani.

Circulatia pe ruta montana este inchisa oficial in perioada 1 noiembrie – 1 iulie.