Transfagarsanul, cel mai frumos drum din lume

Transfagarasanul drumul care strabate muntii Fagarasaului a fost ales cel mai frumos drum din lume de catre unul dintre cele mai importante site-uri auto din Germania, si anume carsroute.com.

Pe acest site este prezentat astfel :”Capatul de nord al drumului este cel mai spectaculos si este plin de abrupte intoarceri ca acele de pin, curbe lungi in forma de S si coborari abrupte combinate cu o priveliste absolut uimitoare. Intre octombrie si iunie drumul e sub zapada si e de obicei inchis… ceea ce inseama ca e disponibil doar cateva luni pe timpul verii pentru a-ti oferi o placere pura a condusului”.

Site-ul din Germania a mentionat si faptul ca aceasta drum e creatia fostului dictator Nicolae Ceausescu si ca la construirea ei au murit, neoficial, in jur de 400 de oameni.
Soseaua care strabate Carpatii a depasit in acest clasament alte 14 drumuri spectaculoase, precum „Autostrada peste mari”, din Florida (SUA), „Drumul mortii” din Bolivia, tunelul prin munte din Guonliang, China sau Pasul Stelvio din Italia.
Transfagarasanul a fost catalogat drept cel mai frumos drum din lume si de catre realizatori emisiunii britanice „Top Gear”, una dintre cele mai importante emisiuni auto din lume si poate nul din cele mai vizionate show-uri TV de pe mapamond.