Transfier inchide Transfagarasan

Transfier inchide Transfagarasan

Compania Naţionala de Autostrazi si Drumuri Naţionale din Romania anunţa participanţii la trafic ca sambata, 17.09.2016, in intervalul orar 08:00 – 18:00, circulația rutiera va fi inchisa pe DN 7C – Transfagarasan, pe sectorul cuprins intre km 62+000 (Baraj Vidraru) – km 116+808 (Balea Lac), in vederea desfasurarii competiţiei „TRANSFIER” – Campionatul Naţional de Triatlon pe distanţa medie, organizat de ASOCIAŢIA CLUB SPORTIV „NO STRESS”.

Transfier, unul dintre cele mai dificile triatloane din lume: inot in lacul Vidraru, ciclism pe Transfagarasan si alergare pana la Omul de Fier.

Azi 17 septembrie, pe Transfagarasan, isi vor testa limitele de la amatori care se antreneaza in paralel cu jobul de zi cu zi, pana la triathlonisti pur-sange, campioni nationali sau cu performante de top. Desfasurat intr-un cadru de poveste si avand un mare potențial turistic, urmarim ca in urmatorii ani, Transfier sa fie una din competitiile cele mai urmarite din Europa.

1, 9 km parcursi inot in Lacul Vidraru, 90 de kilometri de pedalat pe Transfagarasan si 21 de kilometri de alergare, plus urcarea a 392 de trepte pana la Omul de Fier, aceasta este provocarea lansata de competiția Transfier Romania. Ca sa termine cursa, participanții au nevoie nu numai de o condiție fizica excelenta, ci si de nervi de fier. Cu o diferența de nivel de 1.600 metri la ciclism si 700 de metri la alergare, Transfier devine astfel unul dintre cele mai dificile concursuri de tip „Half Iron Man” din lume, surclasand faimosul „Savage Man” din SUA.

Pentru cei care inca nu sunt pregatiti sa abordeze astfel de distante, dar vor sa simta atmosfera competitiei, exista varianta de tura scurta, care va cuprinde distantele olimpice de 1,5 kilometri de inot, 40 de kilometri de pedalat pe plat si 10 kilometri de alergare. In final, acestia vor urca „doar” 200 de trepte, de unde vor putea sa-i aplaude pe „greii” care termina tura lunga.

De asemenea, exista si varianta de a concura in varianta „stafeta” – in care 3 participanti fac fiecare cate o singura proba – inot, ciclism sau alergare.
In premiera sa va desfasura in paralel competitia „King Of Transfagarasan” – o cursa ciclista de catarare, de la Valea cu Pesti pana la Tunelul de la Balea.
Premiile totale depasesc 35.000 Ron, dintre care 20.000 premii in bani. Printre partenerii evenimentului se numara Enel, CNADR, Unicom Tranzit, BCR, Medlife, Isostar, Bicishop, STR8, BU, Elmiplant, Lion. Partener media este Europa FM. Evenimentul se desfasoara cu sprijinul IJP Arges si a Politiei Pitesti.