Turistii pot urca La Balea Lac cu telecabina

Turistii pot urca La Balea Lac cu telecabina

Turiştii pot ajunge din nou la peste 2.000 de metri altitudine, în Muntii Făgăraş, la Bâlea Lac, după ce telecabina a fost repornită vineri, 19 ianuarie.

Aceasta nu a funcţionat, mai multe zile, din cauza viscolului.

Singura modalitate de acces iarna la Bâlea Lac este telecabina, Transfagarasanul fiind închis circulaţiei rutiere.

Un drum dus-întors cu telecabina la Bâlea costă 60 de lei de persoană, iar pentru copii pana in 12 ani 30 de lei..

Cei care ajung, la Bâlea Lac, se pot bucura de cel mai mare strat de zăpadă din judeţul Sibiu, de 168 de centimetri şi de singurul hotel de gheaţă din ţară.

Tot acolo a fost deschisa si biserica de gheata. Acesta va avea un caracter ecumenic, accesul fiind permis oricărui vizitator, indiferent de credinţă sau orientare religioasă.

Turiştii care doresc să schieze sau să se dea cu snowboardul trebuie să fie prudenţi, pentru că în această zonă este risc mare de producere de avalanşe. Astfel Centrului meteorologic regional Transilvania Sud Sibiu, informeaza ca „s-au format cornişe şi plăci de vânt mai ales pe versanţii cu orientare estică, sud-estică şi nord-estică. S-au semnalat mai multe avalanşe spontane de suprafaţă cu plecare de la altitudini mai mari de 1800 metrii.”

In aceste condiţii, meteorologii anunţă că, la peste 1.800 de metri altitudine, riscul producerii avalanşelor este de 4 pe o scară de la unu la cinci, adică risc mare.