Azi se deschide oficial Complexul „Hotel of Ice”

Azi se deschide oficial Complexul „Hotel of Ice”

Deschiderea oficială a unicului obiectiv de acest fel din partea de sud-est a Europei va avea loc sâmbătă, 10 februarie, începând cu ora 12.00.

Organizatorii evenimentului au precizat : “Cum s-a întâmplat şi în cazul ediţiilor anterioare, în acest an avem deosebita onoare prin prezența excelenței sale Kevin Hamillton, ambasadorul Canadei în România, Bulgaria și Republica Moldova să promovăm oferta turistică și oportunitățile de dezvoltare ale turismului în Munții Făgăraș și în special în județul Sibiu, în Canada. De asemenea, la acest eveniment vor participa și alte distinse personalități din administrația locală, județeană și reprezentanți ai Ministerului Turismului”.

Deschiderea oficiala a complexului „Hotel of Ice” are loc dupa după incheierea lucrărilor la toate obiectivele ce compun complexul Hotel of Ice de la Balea Lac şi oficierea slujbei de binecuvântare a Bisericii de Gheață.

Hotelul de Gheaţă are ca temă, anul acesta, promovarea muzicii, iar în camere turiştii îi vor găsi, sculptaţi în gheaţă, pe Corina Chiriac, Holograf, Freddie Mercury şi membrii trupei Queen, Elvis Presley, Michael Jackson, Prince, ABBA, Madonna, Peter Maffay, BZN şi The Rolling Stones.

Hotelul are 14 camere şi 6 iglu-uri. O noapte de cazare într-o cameră de gheaţă costă 100 de euro. Toţi cei care vor petrece noaptea în inedita construcţie vor primi ceai cald şi pături groase, astfel încât nu vor simţi atât de tare temperaturile extrem de scăzute de la Bâlea Lac.

Biserica de Gheata a fost construita pentru al doisprezecelea an consecutiv, iar vineri 26 ianuarie mai mulți preoți au binecuvântat Biserica de gheață de la Bâlea Lac. Prima cununie in acest sezon va avea loc astazi.

Telecabina care urca la Balea Lac dar în intervalul 9-12 vor avea prioritate de îmbarcare invitații speciali pentru deschiderea oficială a Complexul „Hotel of Ice”. Un drum dus-întors cu telecabina costă 60 de lei/persoană.

La orele 08:00, temperatura inregistrata la Balea Lac era de aproximatic -10 grade Celsius, iar stratul de zapada masura 176 cm.