UniCredit Leasing TransMaraton pe Transfagarasan

Competitia UniCredit Leasing TransMaraton se va desfăşura sambata 8 septembrie 2012, pe DN 7C – Transfăgărăşan, intre Bâlea Cascada şi Cabana Capra – Barajul Vidraru.

UniCredit Leasing TransMaraton are menirea de a sustine unul unul dintre proiectele propuse de fundaţiile partenere si anume îngrijire paliativa gratuită la domiciliu pentru 150 de bolnavi de cancer sau pentru plantarea şi îngrijirea a câte unui copăcel pentru fiecare nou născut din România.

La aceasta competitie pot participa sportivi amatori, dar si persoane care au implinit varsta de 18 ani la data desfasurarii intrecerii. Inscrierea in competitie se face pe site-ul www.transmaraton.org , in limita numarului maxim de locuri disponibile, pentru una din probele competitiei .

Traseul de concurs va fi urmatorul :

  • pentru semimaraton – Cabana Balea Cascada – Cabana Capra (aprox. 21 km – 1050m diferenta pozitiva de nivel);
  • pentru ultramaraton – Cabana Balea Cascada – Cabana Capra – Barajul Vidraru (aprox. 70 km – 1550m diferenta pozitiva de nivel).

In timpul curselor, pe tronsonul Cabana Balea Cascada – Cabana Capra, vor fi amplasate puncte de revitalizare unde concurentii se vor putea alimenta cu ceai cald, apa plata, bautura izotonica, mere, banane, portocale, glucoza, batoane energizante.

Pe tronsonul Cabana Capra – Barajul Vidraru, pentru concurentii cursei de ultramaraton, vor fi asigurate de catre organizatori puncte de alimentare mobile (biciclisti) care vor insoti alergatorii si le vor acorda asistenta necesara.

Pe timpul desfasurarii celor 2 curse, participantii nu pot parasi traseul de alergare si nici nu il pot schimba, prin scurtare sau alegerea de trasee alternative.