Ministrul Rovana Plumb executa controale la microhidrocentralele din Arges

Ministrul Rovana Plumb a cerut efectuarea mai multor controale la microhidrocentralele din Argeş şi se va deplasa la faţa locului pentru evaluarea situaţiei.

Ministrul Mediului şi Pădurilor Rovana Plumb va efectua în cursul zilei de luni, 27.08.2012, o vizită de lucru în judeţul Argeş, pentru a evalua situaţia construcţiilor de microhidrocentrale şi pentru a dispune măsurile necesare, din perspectiva aplicării legislaţiei naţionale şi comunitare privind protecţia mediului. Deplasarea are loc în urma controalelor iniţiate de Rovana Plumb prin intermediul instituţiilor din subordinea M.M.P.

Garda Naţională de Mediu a desfăşurat în perioada 14.06.2012 – 03.07.2012 controale tematice privind respectarea condiţiilor din actele de reglementare şi stadiul realizării lucrărilor la construcţia microhidrocentralelor.

Ulterior, Ministrul Rovana Plumb a dispus constituirea unei echipe mixte formate din reprezentanţi ai Gărzii de Mediu şi ai Administraţiei Naţionale „Apele Române” pentru efectuarea unui control suplimentar în cursul zilei de miercuri, 22.08.2012.