Vremea pe Transfagarasan de Revelion

In intervalul 31 decembrie 2015 la 1 ianuarie 2016, vremea va continua sa se raceasca. Cerul va deveni variabil si doar izolat si trecator va mai ninge slab. Vântul va sufla în genaral moderat, cu intensificari locale.

La altitudini de peste 1800 metrii, temperaturile minime se vor situa intre -24 la -19 grade Celsius, iar cele maxime intre -20 la -13 grade Celsius.

Pentru intervalul amintit sunt prognozate ninsori în întreaga zona a Transfagarasanului. Izolat, stratul de zapada nou depus poate depasi 10-15 cm. Acesta se va depune peste cruste de gheata, iar la suprafata, îndeosebi pe versantii cu expunere nordica, vor fi conditii pentru formarea placilor de vant.

Sub altitudinea de 1800 metrii, temperaturile minime se vor situa intre -19 la -16 grade Celsius, iar cele maxime intre -13 la -8 grade Celsius.

În muntii Fagaras, stratul de zapada este în general compact, alcatuit în partea superioara din cristale fine, iar spre sol din cristale fine si fatetate. La suprafata, statul prezinta cruste de înghet. Avalansele se pot declansa pe pantele mai înclinate, în special la supraîncarcari mari.