Zapada de doi metrii in zona Balea Lac

In acest week-end, turistii care vor ajunge in zona Balea Lac, se vor putea bucura de un strat record de zapada de aproximativ doi metrii.

Pe langa stratul urias de zapada, turistii pot vizita contructiile de gheata de la Balea Lac, o biserica si un complex hotelier. Si temperaturile sunt pe masura, astfel ziua, maxima poate ajunge la maximum minus 3 grade Celsius, iar noaptea la minus 11 grade Celsiu.

In zona Balea Lac exista un risc ridicat de avalanse, de gradul 3, potrivit meteorologilor. Tot la Balea Lac a fost emisa o avertizare de vant puternic. Astfel, viteza vantului poate depasi 80 – 90 km pe oră. Cu toate acestea, telecabina de la Balea este in functiune. Daca conditiile meteo se vor inrautati, telecabina care transporta turistii pana la altitudinea de 2034 metrii va fi oprita.Pretul unei calatori este de 30 de lei, telecabina functioneaza intre orele 9,00 şi 17,00, fiind pornită numai dacă există minimum zece persoane.

Cei care doresc sa ajunga în zona Bâlea (judeţul Sibiu) se pot deplasa cu masina propietate personala, de pe DN1 (E 68), apoi pe DN7C Transfăgărăşa, până la Bâlea Cascadă. De aici, Transfăgărăşanul este închis circulaţiei, iar accesul până la Bâlea Lac, pe o distanţă de 3.700 de metri, se face doar cu telecabina daca condiţiile meteo permit.