Zapada de peste un metru la Balea Lac

Ieri in zona Transfagarasan, vremea a fost inchisa, iar cerul a fost noros si pe arii extinse s-au semnalat ninsori in general moderate cantitativ.

Vantul a suflat moderat cu intensificari sustinute in zona inalta unde rafalele au atins si depasit 80-90 km/h, viscolind zapada.

Stratul de zapada a crescut in intreaga zona cu aproximativ 4 -28 cm. La orele 14:00 stratul de zapada masura 114 cm la Balea-Lac. In perioada imediat urmatoare, vremea se va metine inchisa si rece. Cerul va fi acoperit si pe arii extinse va ninge, stratul nou depus fiind in general intre 10 si 20 cm. Vantul va sufla moderat cu intensificari de peste 70 km/h, spulberand si viscolind zapada. Local se va semnala ceata asociata cu depunere de chiciura.

La altitudini de peste 1800 m temperaturi minime se vor situa intre -16 la -12 grade, iar cele maxime intre -9 la -7 grade, iar la altitudini de sub 1800 m temperaturi minime se vor situa intre -12 la -8 grade, , iar cele maxime intre -7 la – 4 grade.

masivul Fagaras, stratul de zapada proaspata depus in ultimele zile depaseste 50 cm, iar in profunzime se mentin cruste mai vechi de gheata. Riscul de avalansa este insemnat in zonele inalte, iar in cele joase unde stratul este mai scazut, moderat.