Zapada se topeste pe Transfagarasan

In ultima perioada vremea a fost frumoasa şi calda. Cerul a fost variabil, cu innorari temporare spre sfarşitul intervalului, cand izolat a plouat slab. Vantul a suflat slab la moderat, cu intensificari izolate. Zapada s-a topit in intreaga zona montana. La ora 15, stratul de zapada masura 118 cm la Balea-Lac.

Astazi, Cerul va fi mai mult noros. Local se vor semnala ploi cu caracter de aversa, insotite şi de descarcari electrice; in cursul noptii, in zona de creasta precipitatiile vor fi şi sub forma de lapovita şi ninsoare. Izolat, cantitatile de precipitatii pot depaşi 15 l/mp.

Vantul va sufla slab şi moderat, cu intensificari trecatoare si se va semnala ceata.

Temperaturile minime la altitudini de peste 1800 de metrii se vor situa intre -2 la 2 grade Celsius , iar cele maxime intre 2 la 6 grade Celsius. La altitudini de sub 1800 de metrii, temperaturile minime se vor situa intre 2 la 6 grade Celsius, iar cele maxime : 6 la 12 grade Celsius.

Miercuri si joi dimineata, vremea va fi in general instabila, iar cerul mai mult noros. Se vor semnala averse de ploaie, insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului şi izolat de grindina. In cursul noptilor, in zona de creasta precipitatiile vor fi trecator şi sub forma de lapovita şi ninsoare,iar cantitatile de precipitatii pot fi insemnate. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari in cursul averselor. Se va semnala ceata.

Temperaturile minime la altitudini de peste 1800 de metrii se vor situa intre -1 la 2 grade Celsius , iar cele maxime intre 1 la 6 grade Celsius. La altitudini de sub 1800 de metrii, temperaturile minime se vor situa intre 1 la 5 grade Celsius, iar cele maxime : 6 la 13 grade Celsius.

Zapada este puternic umezita pe toata grosimea sa. Ploile care vor cadea in urmatoarele zile vor umezi suplimentar stratul de zapada existent, astfel incat pe pantele inclinate se pot declanşa avalanşe de topire spontane sau in conditii de supraincarcari slabe, care in cazuri izolate pot angrena intreg stratul de zapada.

La altitudini de peste 1800 sub 1800 de metri zapada este in cea mai mare parte topita.