Victima accidentului de langa barajul Vidraru transportata cu un elicopter la Bucuresti

Un barbat de 60 de ani, paznic la o cabana de la Vidraru a fost gasit inconstient, in aceasta dupa-amiaza, de colegul sau, care a mers sa-l schimbe din tura.

Pentru ca nu se afla in cabana, barbatul l-a cautat in imprejurime si avea sa-l vada cazut intr-o rapa. Omul a sunat la 112 si la fata locului a sosit un echipaj de la Serviciul de Ambulanta din Curtea de Arges.

Victima era inconstienta si se afla in stare de hipotermie. Dupa ce a fost stabilizata, a fost urcata in echipaj, iar pe drum a fost preluata de catre Ambulanta SMURD de Tip C de terapie intensiva mobila, fiind transportata la Spitalul Judetean din Pitesti.

Aici medicii au stabilit ca starea barbatului este critica. In urma unor investigatii medicale de specialitate, repectiv, rezultatul computerului tomograf, s-a decis transportarea lui la un spital din Bucuresti, intr-un timp cat mai scurt. Si asta, pentru ca, barbatul a suferit un atac vascular cerebral , fiind in coma, iar medicii sceptici cu privire la sansele lui de supravietuire.

In jurul orelor19.25, elicopterul SMURD a aterizat langa Stadionul Nicolae Dobrin din Trivale, pentru a-l prelua pe pacient. Medicii au avut nevoie de minute bune pentru a-l stabiliza, reusind in cele din urma sa-l urce in elicopter.

Medicul Irena Grigore, medic la Ambulanta Smurd de Tip C a afirmat : ”Starea pacientului este grava si asta pentru ca, pe langa afectiunea medicala sufera si de hipotermie. El a stat cazut de ieri, de la 12, pana astazi, cand la gasit colegul sau, care de altfel a anuntat si la 112. Omul a dormit peste noapte afara si de aceea starea lui s-a agravat.”

Barbatul a fost transportat pe calea aerului la spitalul Bagdasar Arseni din Bucuresti, unde, cel mai probabil, va fi bagat in operatie.