Zodiacul este tema hotelului de gheata din acest an

In acest an, hotelul de gheata de la Balea Lac le va oferi turistilor 12 camere cu teme zodiacale.

Construirea cladirii de gheata va începe, cel mai probabil, la sfarsitul lunii noiembrie, iar hotelul îsi va astepta primii oaspeti începand cu cel mai probabil 20 decembrie.

Materia prima pentru constructia hotelului sunt blocuri de gheata sunt taiate din Lacul glaciar Balea..

Fiecare camera va fi decorata cu statui, candelabre de gheata, dar si un pat dublu, asezat pe un podium de gheata.

Temperatura este constanta în interiorul hotelului, mentinandu-se între -2 si +3 grade Celsius, iar cei care aleg sa se cazeze în camerele de gheata au la dispozitie saci de dormit, blanuri calduroase si paturi.

În acest sezon, Hotelul de Gheata de la Balea Lac va fi ridicat pentru a zecea oara, tema artistica fiind Zodiacul.

Arnold Klingeis, initiatorul Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice – Balea Lac”, a precizat : „Hotelul va avea 12 camere, fiecare reprezentand cate un semn zodiacal. 2014 este anul în care vrem sa coboram zodiacul de pe harta cerului, la Balea. Artistii se pregatesc deja pentru a-si transpune creativitatea în blocurile de gheata. Decorul, iluminatul si numele fiecarei camere vor fi alese astfel încat sa reconstituie cele douasprezece semne zodiacale. Hotelul de Gheata reprezinta o adevarata provocare, un gand nascut din dorinta de a aduce ceva nou în turismul romanesc, ceva care sa îmbine aventura si distractia cu cele mai noi concepte de promovare turistica existente. Alaturi de Hotel of Ice, va fi ridicat si “satelitul” acestuia, o structura formata din trei camere de tip iglu, unite de un hol central si coridoare, precum si deja celebra Biserica de Gheata”.

In holul central al hotelului va fi amenajat barul Hotel of Ice si Restaurantul de Gheata, unde turistii vor fi serviti cu mancaruri asezate pe platouri de gheata si vor putea bea din pahare de gheata.

Preturile vor fi de 440 de lei pentru o camera dubla, respectiv 660 de lei pentru un iglu de gheata, in pret fiind inclus si micul dejun.