Astazi la Balea Lac, in Masivul Fagaras a început constructia singurelor igluuri din România. Acestea se preconizeaza a fi date in folosinta in aproximativ 10 zile.
Vor fi construite patru igluuri, la altitudine de peste 2000 de metrii. Cazarea in acestea va fi mai scumpa decat in camerele hotelului, conform declaratiilor directorului de marketing, doamna Adelina Grigoroiu.
Aceasta a declarat : „Turistii, mai ales cei straini, prefera de obicei cazarea în iglu, pentru ca este mai intima decât cea în camerele Hotelului de Gheata. Daca într-o camera de tip iglu cazarea pe noapte costa 400 de lei, o camera din Hotelul de Gheata costa pe noapte, 300 de lei. Temperatura de obicei într-un iglu sau într-o camera în Hotelul de Gheata este de minus doua grade Celsius”.
Tot, directorul de marketing a precizat ca in prima saptamana de la inaugurarea hotelului de gheata pe 24 decembrie, s-au cazat aici 100 de turisti, in special nemti si britanici, dar si polonezi.
In anul 2006 a fost construit la Balea Lac, primul hotel de gheata din România, de actualul primar al Avrigului, domnul Arnold Klingeis. Acesta a fost construit ca un iglu imens, cu o suprafata de câteva sute de metri patrati.
Accesul la Hotelul de Gheata se poate face doar cu telecabina, un drum dus-întors costa 50 de lei de persoana.
Tema din acest an a hotelului este carnavalul. Camerele au fost denumite in functie de tema hotelului, astfel : Wonderland, Carousel, Candy Land, Harlequin, Masks, Fairy Tale, Mirror Room, Dragons Cave, Forgotten Land Circus, Mystery Room, Dance Hall.
Si igluurile initial, in plan sa fie construite trei, aveau denumirile tot in conformitate cu tema hotelului si anume numele a trei orase unde se desfasoara carnavaluri si anume Veneţia, Rio de Janeiro si Berlin. Ramane de vazut cum vor fi denumite cele patru astfel de constructii.
Telecabina transporta turistii si vizitatorii de la Balea Cascada la Bâlea Lac. Pana la Balea Cascada accesul se face cu masina, pe DN 7C – Transfagarasan.
De la Balea Cascada, Transfagarasanul este închis circulatiei, din cauza zapezii foarte mari, a pericolului de avalanse si caderii de bolovani.