Hotelul de Gheata de la Balea Lac a fost inaugurat

Cel de-al optulea Hotel de Gheata din Romania a fost inaugurat azi, 23 decembrie, la Balea Lac. Inaugurarea a avut loc mai devreme decat era programat datorita conditiilor meteo favorabile.

Tema din acest an a hotelului este carnavalul. Hotelul are o suprafata de aproximativ 600 de metri patrati, iar camerele au fost deja denumite in functie de tema hotelului, astfel : Wonderland, Carousel, Candy Land, Harlequin, Masks, Fairy Tale, Mirror Room, Dragons Cave, Forgotten Land Circus, Mystery Room, Dance Hall. Si interiorul hotelului va fi decorat in concordanta cu tema aleasa.

Ca si anul trecut langa hotelul de gheata se vor ridica trei iglu-ri care vor purta nume de orase unde se desfasoara carnavaluri celebre. Astfel ele vor purta numele de Veneţia, Rio de Janeiro si Berlin.

O camera Hotelul de Gheata va costa 300 de lei pe noapte, iar un iglu de gheaţa, 400 de lei pe noapte. O cina la resturantul din cadrul hotelului, dotat cu mese si scaune construite de asemenea din gheaţa, va costa 250 de lei de persoana. La acest moment constructia celor trei iglu-uri nu a fost finalizata.

Gradul de ocupare este de 100 % pentru ziua de Craciun si pentru noaptea de Revelion.

Hotelul poate fi vizitat de catre turisti, cei interesati trebuie sa achite o taxa de opt lei.

Dupa sarbatoarea de Boboteaza, 6 ianuarie 2013, va incepe constructia Bisericii de Gheata, unde se vor oficia cununii religioase si botezuri.