CABANA VALEA SAMBETEI (1401 m) – VARFUL LA CHEIA BANDEI (2383 m)

Marcaj: triunghi roşu până deasupra pragului glaciar, în continuare punct roşu. Durata: 2 ore 30 min. – 3 ore. Durata în sens invers: 2 ore – 2 ore 30 min. Traseul nu este accesibil iarna.

De la cabană urmăm spre sud poteca marcată cu triunghi roşu, depăşim pragul glaciar si ajungem într-o vâlcea înierbată din care se ramifică spre est poteca marcată cu punct roşu, cca 1750m, (vezi descrierea traseului 10) pe care o urmăm. După câteva zeci de metri de urcuş, ajungem pe un mic tăpşan, în estul unui umăr puţin profilat. Acesta este situat pe o muchie slab conturată, desprinsă spre nord-vest din Vârful La Cheia Bândei. Versantul sudic al acesteia, cel care o individualizează de fapt, mărgineşte spre nord Căldarea Mare a Sâmbetei.

Din acest loc o potecă marcată cu triunghi albastru se desprinde spre nord (traseul 12 în sens invers). Noi continuăm spre est, după marcajul punct roşu, în urcuş susţinut pe muchia rotunjită. în partea de sus ne abatem spre stânga şi atingem Muchia Sâmbetei în Şaua Rezistoarele (2275m). 0 urmăm spre sud şi în scurt timp ajungem pe creasta principală în veslul Vârfului La Cheia Bândei (2383m).

La mică distanţă spre sud întâlnim traseul de creastă marcat cu bandă roşie (traseul 56).