Ice Hotel Balea Lac somat de suedezi sa isi schimbe denumirea

Denumirea hotelului Ice Hotel, de la Balea Lac nu este unica in Europa. Astfel, reprezentanţii Ice Hotel din Jukkasjärvi Suedia le-au solicitat, in scris proprietarilor Ice Hotel Bâlea Lac să renunţe la denumirea de „Ice Hotel“.

Suedezii si-au justificat cererea prin faptul ca Ice Hotel este o marcă înregistrată deţinută de ei. Nerespectarea denumirii va duce la acţionare în judecată a partonilor din Romania.

Managerul Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac, Leopold Klingeis a declarat pe aceasta tema : „Noi avem un avocat angajat să se ocupe de această problemă. Nouă ni s-a solicitat să schimbăm denumirea de Ice Hotel până pe 10 februarie, dar deocamdată vrem să ştim dacă este într-adevăr aşa. Practic, vrem să vedem exact dacă poţi înregistra aşa nişte cuvinte uzuale.  Hotel este un cuvânt uzual, hoteluri sunt multe, iar „ice“ înseamnă gheaţă, la fel de uzual. Dar vom vedea. Oricum noi vorbim româneşte, aici e Hotelul de Gheaţă, dar vom analiza această solicitare a suedezilor şi urmează să decidem ce vom face pe viitor“.

Va precizam ca lucrarile la cel de al şaselea Hotel de gheaţă de la Bâlea Lac au fost inaugurate înainte de Crăciun.

Hotelul are 14 camere pe o suprafaţă de 650 de metri pătraţi, ira pretul unei noapti de cazare într-o cameră de gheaţă costă 300 de lei.