Se in inchide Hotelul si Biserica de gheta de la Balea Lac

In pofida vremii bune care a ajutat la conservarea hotelului si bisericii de gheata, pe data 1 mai de organizatorii ai luat decizia de a interzice accesul turistilor in aceste doua locatii.

Surse din cadrul societăţii Klingeis Consulting, cea care a initiat Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice – Bâlea Lac”, au declarat :  „Din motive ce ţin de siguranţă, am decis să închidem Hotelul şi Biserica de Gheaţă şi să declarăm închis Proiectul de Marketing Turistic „Hotel of Ice – Bâlea Lac” din acest an. Ploile, vântul şi soarele, înregistrate în cursul săptămânii trecute, au subţiat serios stratul de zăpadă şi gheaţă de la Bâlea Lac, precum şi structura celor două obiective, astfel încât am ajuns la concluzia că acestea nu mai prezintă siguranţă pentru a putea găzdui turişti sau diverse evenimente. Ca urmare, avertizăm turiştii că accesul în interiorul Hotelului şi Bisericii de Gheaţă este interzis”.

Astfel cel de-al şaselea sezon de cand la Balea Lac se contruieste Hotelul de Gheta a luat sfarsit. Hotelul de gheata a fost deschis pentru publicul larg în ajunul Crăciunului anului 2010, iar o lună mai târziu, şapte preoţi de la mai multe biserici au oficiat slujba de binecuvântare a Bisericii de Gheaţă.