Inaugurarea oficiala a complexului de gheata de la Balea Lac

Complexul de Gheață care include Hotel of Ice Bâlea Lac, Biserica de Gheață, Igluurile și Winter Park Bâlea Lac a fost inaugurat, vineri 6 februarie 2015, de la ora 13.00.

La acest eveniment au participat Ambasadorul Germaniei la București, Excelența sa, Werner Hans Lauk, Ovidiu Lipan Ţăndărică, oficialități din administrația județeană, precum si Francesca Baciu, tânăra speranţă a baletului românesc, aleasă în acest an pentru a reprezenta imaginea Hotel of Ice, dar şi Jakob Hausmann, renumitul maestru bucătar care va înscrie Hotel of Ice pe harta turismului culinar, prin trei spectacole în bucătăria Restaurantului de Gheaţă de la Bâlea Lac.

Hotel of Ice Bâlea Lac sărbătorește cea de-a zecea ediție în acest sezon de iarnă, prin tema Zodiac, imprimată în sculpturile și basoreliefurile de gheață ale fiecărei camere. Complexul este inaugurat oficial după finalizarea Bisericii de Gheață și a Igluurilor, iar lucrările la amenajarea deja celebrului Winter Park se apropie de sfârșit. 

Excelența sa, Werner Hans Lauk, ambasadorul Germaniei, este al doilea ambasador al unui stat foarte important pentru turismul de incoming din România care deschide oficial Complexul Turistic de Gheaţă de la Bâlea Lac, afirmând că va promova imaginea României şi, mai ales, Bâlea Lac, în ţara pe care o reprezintă.

Va amintim ca inaugurarea din sezonul 2013-2014 s-a făcut în prezența Ambasadorul Chinei în România, care a promis anul trecut că va promova țara noastră și, în special zona Făgărașului, iar unul dintre spoturile TV de promovare a României a fost tradus în limba chineză și difuzat în China. Hotel of Ice Bâlea Lac va invita în fiecare sezon câte un ambasador care să promoveze astfel imaginea României în țara pe care o reprezintă.

Hotelul de Gheață a fost deschis publicului pe 23 decembrie, în acest sezon. Primii turiști au fost, ca în fiecare an, britanicii, care au ocupat toate camerele hotelului de Crăciun și de Revelion. Anual urcă la Bâlea Lac peste 15.000 de turişti, dintre care cei mai mulţi sunt străini.