Protest fata de inceperea lucrarilor la microhidrocentrale in zona raului Capra din Muntii Fagaras

Aproximativ treizeci de reprezentanti ai Asociatiei Salvati Dunarea si Delta si ai asociatiilor de pescari au protestat, luni, in zona raului Capra din zona Transfagarasan.

Acestia au protestat pentru ca Ministerului Mediului si Padurilor sa opreasca inceperea lucrarilor de constructie la microhidrocentrale si sa evalueze proiectele de constructie din punct de vedere al protectiei mediului inconjurator si al mediului subacvatic.

Presedintele Asociatiei Salvati Dunarea si Delta, Dan Barbulescu a declarat : „Investitorii care vor sa construiasca microhidrocentrale pe raul Capra si pe celelalte rauri din zona nu au reinnoit avizele de mediu necesare. Initial, ei au avut avize, dar dupa modificarea proiectelor au nevoie de noi avize, pe care nu le-au obtinut. Raul Capra este incadrat in reteaua siturilor Natura 2000, iar constructorii au nevoie de aviz de la Uniunea Europeana pentru derularea lucrarilor. Aceasta situatie se intalneste pe majoritatea raurilor din zona. Am trimis o scrisoare catre Ministerul Mediului si asteptam un raspuns oficial. Cinci microhidrocentrale sunt proiectate pentru a fi construite pe raul Capra. Organizatia a solicitat Ministerului Mediului si Padurilor sa opreasca lucrarile pentru constructia microhidrocentralelor si sa evalueze proiectele din punctul de vedere al protectiei mediului inconjurator si al mediului subacvatic”.

Protestul reprezentantilor Asociatiei Salvati Dunarea si Delta si ai asociatiilor de pescari s-a incheiat fara incidente.