Modernizarea Transfagarasanului suspendata de CNADNR

Celebra ruta montana, premiata si laudata in straintatate nu are parte de prea multa importanta la noi in tara. Ea va ramane deschisa doar partu luni pe an.

Astfel, daca anul trecut administratorii drumului promiteau ca vor face modernizarile necesare astfel încat Transfagarasanul sa ajunga sa fie accesibil în toata perioada anului, totul a ramas la stadiul de intentie.

Licitatia lansata în 2015 pentru desemnarea unei companii care sa faca lucrarile de reabilitare si modernizare a Transfagarasanului a fost anulata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) care a constat ca niciuna dintre ofertele primite nu respecta conditiile impuse de procedura de achizitie.

Nu mai putin de cinci firme s-au înscris la procedura de achizitie lansata anul trecut de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, pentru atribuirea contractului de reabilitare a Transfagarasanului.

Este vorba despre un contract de trei milioane de lei, care viza reabilitarea si modernizarea drumului existent pentru ca circulatia sa fie deschisa tot timpul anului, avînd în vedere ca acum se circula pe Transfagarasan doar din iulie pîna în octombrie.

Mai exact, lucrarile ar fi trebuit sa transforme drumul într-unul accesibil pe toata perioada anului, prin interventii de modernizare facute pe sectiunea dintre kilometrul 104 + 100 (Piscul Negru) si kilometrul 130 + 800 (cabana Balea). În final însa, niciuna dintre cele cinci oferte depuse nu a trecut de rigorile impuse de CNADNR, asa ca ele au fost respinse. 

Pîna acum, licitatia care a fost suspendata la sfîrsitul anului, nu a mai fost reluata.