Sase turisti care s-au ratacit în Masivul Fagaras, recuperati de salvamontisti

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Public Salvamont Argeş, turiştii, trei femei şi trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, toţi din Bucureşti, au plecat pe jos, prin canionul Valea lui Stan spre Călugăriţa, un traseu dificil de parcurs.

La un moment dat, din cauza întunericului, cei şase turişti nu au mai putut să îşi continue traseul, astfel că au sunat la Salvamont. „Am fost anunţaţi că sunt şase turişti rătăciţi la ieşirea din canionul Valea lui Stan, este cel mai mare canion din ţară, amenajat,dar la ieşirea din acesta, necunoscând drumul şi fiind şi întuneric, aceştia au rătăcit drumul, este un traseu prin pădure.

Au dat alarma, sunând la dispeceratul Salvamont, iar trei salvamontişti, doi de la Piteşti şi unul de la Curtea de Argeş, au plecat în căutararea tinerilor rătăciţi“, a declarat directorul Serviciului Public Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu.

Tinerii au fost recuperaţi de către salvamontiştii argeşeni şi aduşi în zona Barajului Vidraru, unde şi-au lăsat maşinile înainte de a începe să urce.

Tinerii nu au suferit răni şi spun că s-au speriat după ce s-au rătacit deoarece nu erau echipaţi corespunzător şi nu aveau mâncare, medicamente şi lanterne.

Citeste mai mult pe :adev.ro/mjfr6j