Transfagarasanul se deschide pe 1 iulie

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania in conformitate cu regulamentul de functionare nr. 524/1995, a drumului national DN 7C – Transfagarasan aprobat prin Decizia Directorului General al AND nr. 91/1995, decide in fiecare an ca ruta montana sa fie inchisa in fiecare an intre 01 noiembrie si 30 iunie.

Drumul national DN 7C – Transfagarasan se închide circulatiei publice pe aproximativ 25 de kilometrii in aceasta perioada, de la km 104+000 (Piscu Negru) pana la km 130+800 (Cabana Balea Cascada).

Daca anul trecut drumul a fost deschis mai devreme cu aproape trei saptamani, anul acesta pana acum nu sunt semne unei deschideri mai devreme de termen, cu toate ca zilele trecute cei de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania au lucrat pentru degajarea zapezii in apropiere de tunelul de 884 metrii.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a raspuns la intrebarea despre deschiderea rutei montane, astfel : In conformitate cu regulamentul de functionare al DN 7C-Transfagarasan, drumul va fi deschis circulatiei publice incepand cu data de 01 iulie 2014, ne-au precizat cei de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.

Ministrul Transporturilor, Dan Sova, si oficiali ai CNADNR regional Brasov au anuntat pe 9 mai, ca pe Transfagarasan vor incepe in acest an lucrari de amploare, astfel incat acest drum sa fie inchis „maximum trei luni pe an”, valoarea totala a lucrarilor programate pe versantul nordic fiind de 67 de milioane de lei.

Lucrarile vor fi finalizate dupa aproape doi ani de la deschiderea lucrarilor, deoarece sunt de realizat foarte multe lucrari, de la reparatii de poduri, protectie a versantilor impotriva caderilor de pietre, polate pentru avalanse, constructii speciale care fac ca avalansa sa treaca peste drum.

Directorul regional Brasov al CNADNR, Adriana Nicula, a precizat, ca este incheiat un contract cu o firma din Portugalia care va realiza lucrari ample pe versantul nordic al Muntilor Fagaras, in judetul Sibiu, intre Balea Cascada si Balea Lac.

Astazi conform celor de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania ar trebui sa inceapa lucrarile de modernizare.

Cu toate ca sansele sunt mici, website-ul transfagarasan.info va va informa daca ruta montana va fi deschisa inainte de termen.

 Transfagarasa-deschis-2014