Vreme calda dar instabila pe Transfagarsan

In ultimele zile vremea a fost calda, iar cerul variabil a prezentat innorari in cursul dupa- amiezii si al serii, cand trecator s-au semnalat ploi slabe cu caracter de aversa, insotite si de descarcari electrice.

Stratul de zapada a scazut cu 12-16 cm, masurand acum la Balea Lac, 42 de centimetrii.

Pana marti, vremea va fi calda, dar in general instabila. Cerul va prezenta innorari temporare, mai accentuate dupa-amiaza si prima parte a noptii, cand se vor semnala averse de ploaie insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului. Izolat cantitatile de apa vor depasi 15 l/mp si vor fi conditii de grindina.

Temperaturile minime la altitudini de peste 1800 de metrii se vor situa intre 2 la 6 grade grade Celsius , iar cele maxime intre 8 la 12 grade Celsius.

La altitudini de sub 1800 de metrii, temperaturile minime se vor situa intre 6 la 10 grade Celsius, iar cele maxime 12 la 20 grade Celsius.

Datorita cantitatii mari de apa existente in strat si a precipitatiilor sub forma de ploaie, exista posibilitatea dislocarii intregului strat de zapada si declansarii unor avalanse de topire de profunzime.