Marcaj: punct albastru. Durata: 5 ore. Durata In sens invers: 4 ore larna traseul nu este accesibil. În cătunul Viştişoara se ajunge din Valea Sâmbetei parcurgând 3,2 km pe drumul forestier de sub pădure, care leagă Valea Sâmbetei de Oraşul Victoria.
Acesta se ramifică din drumul forestier de pe Valea Sâmbelei, la cca 800m sud de complexul turistic. Din Oraşul Victoria avem de parcurs cca 7 km până la ramificaţia spre sud a drumului forestier de pe Viştişoara. Pornim pe acesta şi după cateva sute de metri lăsăm în urmă ultimele case din Viştişoara. Urmăm cursul râului. După cca 3 km traversăm râul pe malul estic, (drumul coteşte aici spre nord pentru ca puţin mai şus să revină spre sud) şi parcurgem până la capătul drumului încă 1,3 km.
Continuăm pe potecă şi la câteva zeci de metri mai sus traversăm apa pe malul vestic, pe o punte; după 200 de metri revenim pe malul estic, unde poteca trece aproape de firul apei pe o distanţă de cca 150 de metri. în continuare urmăm poteca în urcuş uşor, străbatem o poieniţă, şi la cca o oră de la capătul drumului forestier traversăm râul pe malul vestic. Mai sus urcăm accentuat printr-o pădure bătrână de molid şi la cca 20 min. de la ultima traversare a apei revenim pe malul estic.
După ce trecem de un pârâu care curge din Muchia Drăguşului, ieşim la golul alpin. Urmează o porţiune pe care poteca se pierde în vegetaţie; apoi continuăm în urcuş domol având firul apei pe stânga (est) şi în curând ajungem la un bordei ciobănesc aşezat lângă un bolovan uriaş. în sudul acestuia străbatem o porţiune aproape orizontală, după care panta se accentuează. Admirăm spre est crestele zimţate, profilate în versantul Muchiei Drăguşului, în dreptul Vârfului Piatra Roşie; iar spre vest versantul estic al Muchiei Zănoaga, spintecat de cele trei scocuri ale lazurilor.
Din dreptul acestora ne abatem spre stânga dincolo de malul estic al apei şi începem să urcăm pragul glaciar. Parcurgem o porţiune de-a coasta spre est, apoi în serpentine scurte spre sud; astfel depăşim o treaptă a pragului glaciar şi ajungem pe un tăpşan înierbat uşor înclinat spre nord-vest.
ontinuăm în urcuş susţinut spre sud-est, apoi spre sud depăşim pragul glaciar; după încă câteva zeci de metri parcurşi spre sud-sud-vest ajungem la Lacul Viştişoara (2040m). De la acesta traversăm spre est căldarea glaciară descriind o buclă spre stânga. Ocolim spre nord-nord-est un mic abrupt din versantul vestic al Muchiei Drăguşului şi continuăm spre est în urcuş susţinut până în Curmătura Răcorelelor (2298m).