Vreme frumoasa pe Transfagarasan

Pana joi 22 mai, vremea s-a incalzit devenind calda pentru aceasta perioada. Cerul variabil a prezentat innorari in cursul dupa-amiezii si al serii, cand s-au semnalat ploi mai ales cu caracter de aversa, insotite si de descarcari electrice. Ploile au fost in general slabe cantitativ.

Stratul de zapada masoara azi, 22 mai 61 cm la BaleaLac.

Pana maine, vremea va fi calda. Cerul va fi variabil cu innorari dupa-amiaza si seara cand se vor semnala averse de ploaie insotite si de descarcari electrice si grindina. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari de scurta durata in cursul averselor, iar Dimineata se va semnala ceata pe vai.

Temperaturile minime la altitudini de peste 1800 de metrii se vor situa intre 2 la 6 grade grade Celsius , iar cele maxime intre 10 la 16 grade Celsius.

La altitudini de sub 1800 de metrii, temperaturile minime se vor situa intre 6 la 12 grade Celsius, iar cele maxime 12 la 19 grade Celsius.

In week – end, vremea va fi calda, iar cerul va prezenta innorari temporare dupa-amiaza si prima parte a noptii, cand se vor semnala ploi cu caracter de aversa, insotite de descarcari electrice si posibil grindina. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari de scurta durata in timpul averselor.

Luni, vremea va fi calda vremea va fi calda, iar cerul va prezenta innorari temporare dupa-amiaza si prima parte a noptii, cand se vor semnala ploi cu caracter de aversa, insotite de descarcari electrice si posibil grindina. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari de scurta durata in timpul averselor.

Se mentine riscul moderat de avalansa la peste 2000 de metrii altitudine.Pe pante suficient de inclinate stratul de zapada este mediu stabilizat, in rest este stabil.

Declansarile sunt posibile mai ales la supraincarcari si se pot semnala avalanse de topire de mici dimensiuni sau curgeri.