Vremea se incalzeste pe Transfagarasan

Incepand de sambata vremea s-a incalzit usor de la o zi la alta, Cerul a fost mai mult noros si au fost semnalate precipitatii mixte, in general slabe cantitativ, predominant ninsoare la peste 2000 metrii altitudine. Stratul de zapada masoara azi 76 de centimetrii la Balea Lac.

Marti 20 mai vremea se va incalzi si va fi usor instabila in cursul dupa amiezei si seara. Cerul va fi variabil, temporar noros dupa amiaza si seara, cand se vor semnala ploi, mai ales cu caracter de aversa, insotite si de descarcari electrice. Sunt conditii de grindina. Izolat cantitatile de apa pot depasi 10-15 l/mp. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari de scurta durata in cursul averselor.

Temperaturile minime la altitudini de peste 1800 de metrii se vor situa intre -1 la 3 grade grade Celsius , iar cele maxime intre 5 la 10 grade Celsius.

La altitudini de sub 1800 de metrii, temperaturile minime se vor situa intre 3 la 6 grade Celsius, iar cele maxime 10 la 16 grade Celsius.

De miercuri, vremea va continua sa se incalzeasca, devenind calda pentru aceasta perioada. Cerul va fi variabil, cu innorari dupa amiaza si in prima parte a noptii, cand se vor semnala ploi mai ales cu caracter de aversa, insotite si de descarcari electrice. Sunt conditii de grindina. Izolat cantitatile de apa pot fi insemnate. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari in cursul averselor.

Riscul de avalansa este moderat in muntii Fagaras, iar stratul de zapada este alcatuit predominant din granule rotunde, este puternic compactat si umezit pe toata grosimea sa. Datorita temperaturilor pozitive si precipitatiilor sub forma de ploaie care se vor semnala in urmatorul interval, stratul de zapada se va topi treptat.