In ultimele 48 de ore, vremea a fost instabila. S-au semnalat precipitatii abundente in intreaga zona montana, predominant sub forma de ploaie, iar la peste 1800 de metri si sub forma de lapovita sau ninsoare. Valorile termice au marcat o scadere fata de intervalul precedent.
Vantul va avea intensificari de peste 70 km/h. Stratul de zapada a crescut usor si masoara 92 cm la Balea-Lac.
Pana luni seara, vremea va ramane in general instabila, iar valorile termice vor creste usor. Cerul va fi temporar noros si se vor semnala precipitatii mixte ce vor avea si caracter de aversa, insotite si de descarcari electrice. Cantitatile de apa pot depasi izolat 15 l/mp.
Vantul va sufla moderat, cu intensificari temporarea pana la tare si se va semnala ceata.
Temperaturile minime la altitudini de peste 1800 de metrii se vor situa intre -5 la 2 grade grade Celsius , iar cele maxime intre 1 la 5 grade Celsius.
La altitudini de sub 1800 de metrii, temperaturile minime se vor situa intre 0 la 6 grade Celsius, iar cele maxime 6 la 12 grade Celsius.
Riscul de avalansa se mentine insemnat la altitudini de peste 2000 de metrii altitudine. Sub 2000 de metrii, nu se intrevad modificari insemnate in evolutia stratului de zapada, care este puternic compactat si umezit pe toata grosimea sa, fiind alcatuit predominant din granule rotunde. In cursul noptilor se vor forma la suprafata formand cruste subtiri.
Stratul de zapada nou depus este scazut, sub 10 cm, iar datorita precipitatiilor mixte care vor cadea si al temperaturilor diurne pozitive, acesta va fi usor umezit, astfel incat, mai ales pe pantele inclinat, poate aluneca cu usurinta peste stratul mai vechi, ducand la declansarea spontana de avalanse spontane de dimensiuni mici si uneori medii.
Pe pantele unde stratul de zapada este mai scazut, datorita acumularilor insemnate de apa, este posibil sa se declanseze avalanse de topire in care sa fie antrenata o buna parte a stratului de zapada, uneori chiar intregul strat.