Zapada masoara peste 30 de centimetrii la Balea Lac

Vremea pe Transfagarasan este in racire. Cerul va fi acoperit si pe arii extinse se vor semnala precipitaţii predominant sub forma de ninsoare. Cantitaţile de apa vor depasi local 20 l/mp., iar stratul de zapada proaspata poate atinge si depasi in zonele inalte 40-45 cm.

Vantul va sufla moderat cu intensificari pana la tare in zonele inalte, ce pot atinge 60- 70 km/h la rafala, viscolind zapada. Se va semnala local ceata asociata cu depunere de chicura.

Stratul de zapada depus in ultimele 12 ore masoara 33 cm la Balea Lac.

In urmatoarele 24 de ore aria ninsorilor se va extinde si la altitudini mai joase, si se mai pot depune 10-15 centimetri de zapada proaspata, izolat chiar mai mult in muntii Fagaras la peste 2000 m, iar vantul puternic poate crea placi de vant pe versanţii sudici. Astfel se pot declansa avalanse in zonele inalte chiar si la o slaba supraincarcare, mai ales pe pantele mai inclinate.

Izolat sunt posibile si declansari spontane de avalanse pe pantele mai inclinate, riscul fiind mai insemnat in Fagaras la peste 2000 m.

Temperaturile minime la altitudini de peste 1800 de metrii se vor situa intre -10 la -6 grade grade Celsius , iar cele maxime intre -7 la -3 grade Celsius.

La altitudini de sub 1800 de metrii, temperaturile minime se vor situa intre -6 la -2 grade Celsius, iar cele maxime -3 la 0 grade Celsius.

Pana pe 24 noiembrie vremea va fi relativ rece. Cerul va fi temporar noros si pe arii restranse va mai ninge slab. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare. Se va semnala local ceaţa asociata cu depunere de chicura.

.